lördag 25 januari 2014

Tafsfiske film ifrån mansjön i hälslingland

Gjorde en liten Tafsfiske film hur jag fiskar tafs ifrån en tävling i hälslingland.
Pratat ingenting i filmen men jag berättar gärna i någon senare film när jag fiskar det blåste för mycket denna gång för att prata.
Detta var en typisk tafsdag, fisken nappade inte på 3krok nå bra bar fram och stötte i ett hål under filmen så får jag inte en fisk på 3krok.. efter någon minut får jag för mig att släppa ner tafsen och får en fin direkt. efter det får jag dagens bästa hål med ca 30-40 stycken fiskar på tafs, jag vänder mig dock om i filmen efter ett tag, för att det började komma massa folk och det vart kallt att sitta mot vinden :(
Jag fiskade under denna tävling en s1 för er som vet vad det är sedan körde jag med en 14 egengjord tafsmychka.
Jag kör med ca 10-12cm tafs aldrig längre aldrig kortare. se ist till att ha flera olika storlekar på pirk och tafskrok. gör det enkelt krångla inte till det nå.
var noga med att kroken alltid hänger som den ska och den ska hänga diagonalt.
Några till tips är att ha någon blank tafs pirk som lockar lite sen har jag alltid några som jag aldrig putsar för att fisken är ofta skygg när du kör med tafs och ofta skrämmer en blank silvrig pirk då fisken. så bra att ha är någon i koppar och mässing som man låter bli att putsa.
Jag använder aldrig nå nappindikator för att se nappen jag tycker det krånglar till det mer bara.. så varför använda det då!!
jag kör med ett medelmjukt spö inte för styvt men inte för mjukt heller, de tafspirkar jag använder är s1 orginal .kajtafspirk. h4. lingrens från nora. och magnus olsens mörtslaktare med glitterbaksida.

här är länken till filmen hoppas det smakar. http://www.youtube.com/watch?v=Ksfqv0QS4s0&feature=youtu.be

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar