tisdag 13 november 2012

Så mycket väger din pimpelkont/ ryggsäck.

Nu börjar vintern komma och vissa delar av vårat land har redan fått is jag i Gävle är inte alls avensjuk.
I vinter kommer jag försöka blogga 3-4 gånger i veckan vi får ser hur det går men mycket tips och trix om din utrustning inom tävlingsfisket kommer det vara om sen en hel del taktik inför pimpeltävlingar kommer det också vara.

Trimma din utrustning Del 1.
Ryggsäck:
I Norge och Finland används till största del ryggsäckar inom tävlingsfisket, på dom nordiska mästerskapen jag varit på har jag knappt sett en enda som använder sig av en pimpelkont eller ryggsäcks kont.
Så ifjol köpte jag en ryggsäck och testade. Dom första tävlingarna vart det mest kaos innan jag fick till det just med burkar och spön de fastnade lite här och där kan man säga. Men efter att satt spö hållare i sidfickorna och en slaskhink ifrån ikea, så skulle jag vilja säga att det nu är min favorit när jag ska springa långt eller när det inte är så höga vikter.


Rymmer fiskvikt: Med Ikea slaskhink11kg
Vikt: 3400gr med slaskhink utan 2600gr
Pris köpt på stadium Aoutlett: 300kr

Bekvämlighet underfiske: 4
Bärbekvämlighet: 5
Utrustning: 3
Utrymme: 3
Prisvärd: 5
Betyg: 20p av 25p

Benkasskryllan
Används av många inom Sverige, Benka vallin ifrån jämtland som bygger denna skrylla.
 Många tycker den är klumpig och ja kanske lite, men krävs att man bygger om den också. Jag fick sätta på ett gångjärn till spöfacket så man lätt kommer åt spöna och övrig utrustning. sen ett tunt liggunderlag på sidan av konten  som vilar imot ryggen när man bär annars väldigt kallt och vasst för ryggen.
Tillbehör till benkaskryllan finns det är en extra kont i konten för fisken jag tycker det blir alldeles för mycket onödig vikt. väger ca 6-7hg.
Jag har rekomenderar den när det är mycket fisk och när man inte behöver gå allt för långt, lite obekväm att bära när det är lång att gå.
Rymmer fiskvikt: 25+
Vikt: 3515gr
Pris 1395kr (vimpirken)

Bekvämlighet underfiske: 4
Bärbekvämlighet: 3
Utrustning: 4
Utrymme: 5
Prisvärd: 3
Betyg: 19p av 25p


Ryggsäckskont
Ron thompsson eller finnkont väldigt lika i vikt jag har båda 2. skillnaden är att finnkonten är lite lättare markant, men större kont i ryggsäcken.
problemet med den/dom är att är det blött ute slaskisar blir den blöt och man blir blöt kall om ryggen när man bär den, men inte så ofta det händer. Lite mycket remmar men får ta fram saxen och klyppa lite och tejpa lite.
Fack för pimpelspön finns det gott och man får med sig mycket saker, trekrokarna vill gärna fastna i det härliga tyget i fickorna och det är inte roligt på en tävling då rekomenderar jag dig att köpa svetsrör en sorts 4 kantiga rör där pimpelspöna passar bra i och då slipper man fastna med trekrokarna i fickorna.
Mycket prisvärd men krävs att man bygger om den lite med spö fack tar bort lite remmar och så annars är det ett självklart val.


Rymmer fiskvikt: 20+ beroende vilken av kontarna
Vikt: 3350gr
Pris : 698kr (olssonsfiske)

Bekvämlighet underfiske: 4
Bärbekvämlighet: 4
Utrustning: 4
Utrymme: 5
Prisvärd: 4
Betyg: 21p av 25pPimpelkont
Hemmagjord av mig själv användes senast i vintras. används vid tidiga isar och mycket lite fisk när det ska vara kort och gå. men det är lite oldskol endå skulle jag vilja påså. mycket billigt alternativ att bygga en själv eller att köpa en begagnad. bra att använda när man börjar sin pimpelkariär som junior.


Rymmer fiskvikt: 13.8kg
Vikt: 2500gr
Pris : 100-400kr beror på

Bekvämlighet underfiske: 3
Bärbekvämlighet: 2
Utrustning: 3
Utrymme: 3
Prisvärd: 5
Betyg: 16p av 25p


Det är vad jag tycker, Sen är det upp till var och en att skaffa en uppfattning om hur mycket saker man behöver med sig när man ska ut och fiska.
 Alla kontar/ryggsäckar är vägd utan utrustning endast fack för spön i samtliga. så när man lägger på vikten för spön krokaskar mm så handlar nog det om 5hg ca. 1kg i vissa fall typ (Erik Andersson) . skämt osido.

Vilken är den perfekta pimpelkonten!! med Ryggsäck benkaskryllan och finnkont så har du den optimala tävlingkonten bara att välja när du kommer till sjön.

Fish on!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar