lördag 12 januari 2013

Björköfjärden med GRYMT fiske..


Björköfjärden  12/1-13
Jag Magnus Olsen och en ny junior vid namn Melker otterbjörk åkte idag upp till björköfjärden för att inleda årets första pimpeltävling. För Melker var det Hans första någonsin.
När vi åkte från Gävle var det -6 och  så vi hoppades på fint väder och lagom pimpel temp men när vi kom fram till Björköfjärden var det -15 och lätt blåst kändes snorkallt.
Inte allt för många startande hade letat sig på plats och vi vart ca 15+ startande.
Jag hade bestämt mig för att gå ut på några grynnor likt dom andra som var med vart ca 8 pers där jag startade.
Jag och Melker gick lugnt och sakta ut lite för sakta med tanke på att när vi kommit fram hade dom andra fiskat i mellan 5-10min.
Första hålet var det inge fart i men efter att jag lodat djupet i andra hålet så satte det igång att nappa hektiskt, nappade bra i ca 40min med fin och blandad fisk sedan minskade storleken med hade bra snurr och efter en timme hade jag 101st och tippade på runt 12-14kg.
Satt kvar och mjölkade ur hålet i en timme till och lyfte ur en till påse med ca 6-8kg för att sedan förflytta mig ca 200m längre bort. Gick då en extra sväng med Melker också för att han förfrysit tummen L Han fick dock inte pimpla något mer utan vantar under tävlingen, men efter tävlingen var han dock väldigt nöjd, men besviken på kylan, hit vill jag igen under rätt förutsättningar sa han efter.
Efter att gått bom i ca 15minuter kom jag  till Emil Sjöberg och Johan sjölen som jag också startade med, dom var också ute och letade en ny fläck, Emil sa då att vi skulle gå längre ut på flaket.
Ganska direkt hittade vi en ny fläck med rätt storlek på fisken 100-300gr och 10-20st per hål men det var nu bara en timme kvar och Johan lyfte ur en stor påse samtidigt som jag lyfte ur min 3dje påse på ca 10kg. Nu var det bara en timme kvar och vi alla fick fin storlek på fisken.
Vad jag tror så var det runt 7m djupt där, men jag lyckades få upp fisken 1-2m upp från botten och jag tyckte det vart större fisk i hålen då. Fiskade på en liten fläck i ca 30min och fick ihop ca 6 kg, Sedan flyttade jag mig 50m bortanför Emil där jag fick ett sju helvetes sista hål, där jag fick mer eller mindre 10kg sista halvtimmen det var lite grundare där och nästan ingen fisk under 150gr, nappade också där 1m ovanför botten. Pratade med Emil om det att jag fick dom så högt och det var ovanligt sa han att man fick snurr på fisken så högt, men fisken jag fick hade fullt med små yngel i munnen såsom spigg. Så det kan ju förklara varför det nappade så bra.
När jag vägde in så visade det sig att jag hade en bra bit över 40kg efter lite räkning så kom vikten på 45183gr.  Baddarn kom 2a på 40953 och Emil Sjöberg 3a på 39653gr.

Jag fiskade med en Kajpirk extrem fet tafspirk, Den är lättare och mindre än Mankans största. Jag vet dock att både Baddarn och Emil körde med Mankans diamant, Jag tror dock inte pirken har alltför stor betydelse så länge man vet hur man ska hantera den, som tafskrok körde jag med en egengjord tafskrok st 8 med massor av maggot.
Så efter räknat ut fiskemässigt hade jag 3tim och 30min riktigt bra fiske, så att någon ska spränga 50kg är det ingen fråga om, Fiskemässigt så är det nog bara Björköfjärden som kan leverera dom vikterna!!
Mvh Lill Thomas ”rosamössan”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar