söndag 14 april 2013

Lofsdals-pimpeln


Lofsdals-pimpeln
Årets sista tävlingar började i tisdags med tävling i Sveg på siksjön. När jag och Loe kommer fram till start platsen ska jag sätta ut en fiske skyllt vid vägen när jag tar ut den skär jag upp ett av mina fingrar på en isborr :( . bara att ta bilen in till Sveg hälsocentral och sy 4 stygn.
Omplåstrad hinner jag tillbaka till sjön precis innan tävlingen startat lyckades lura ihop dryga 1,7kg men fiskade då med fel hand hela tävlingen :) vann gjorde suveräne Thomas Axelsson ifrån Sveg på sina 4,9kg 2a var Tommy Strengselrud på 4,8kg, det var Abborre som dominerade vikterna mörten lyste med sin frånvaro.

Lofsdalen Dag 1 lördag
med mindre område än ifjol och drygt 200 startande skulle det bli dåligt fiske. gick upp till viken där Stefan Gren vann ifjol, Taktiken var att starta med abborre första timmarna och sedan gå ut och fiska mört de 2 sista timmarna.
Hamnade utanför fläcken där dom fick abborre och vissa fick bra med abborre och andra inte, det var mycket små fläckar med fisk..
jag borrade bara 2 hål första timmen jag gick bara i gammelhål jag hade bandage runt handen och kunde inte greppa om borren. så jag hade 2st abborrar efter första timmen efter två timmar av gnetande i gammelhål hade jag fått en till och jag gick imot starten jag han bara komma ca 100m när jag kom till Hans Erlingsson ifrån Sveg när jag kom till han lyfte han upp en mört på ca 200gr. Jag satte mig bredvid i ett gammelhål ca 10m ifrån och fick själv 2st mörtar på runt 200-300gr ganska snabbt, sen var mörtarna borta vi satte kvar i en timme och lyckades få någon till var.
Men bakom oss ca 50m fick Johan Eriksson med flickvän och hans bror Magnus och pappa Loe några Öringar där gick det ganska livat till hela tävlingen. Johan bommade största öring med 6gr, han vägde in en på dryga 950gr om jag inte har fel. När tävlingen var slut vägde Jag in 1453gr på 10stycken fiskar, 5 mörtar 4 abborrar och en öring på ca 2hg,det kom jag 9a på.
Vann gjorde Christer Eriksson, Brunflofiskarna på 9.5kg han hade fått allt sista timmen strax utanför starten i ett hål.
2a var Jesper Dyberg på drygt 3kg
3a kom Folke Andersson på 2,3kg

Dag 2 Söndag
Samma taktik hade jag andra dagen att börja med abborre men strax efter att startskottet gått såg jag en fritidsfiskare lyfta en stor mört mitt uppe i viken kanske 3m djupt. Christer Jakobsson var snabbt där och han fick en stor mört direkt så jag gick dit med. Nappade direkt i mitt hål jag fick en mört på tafs på ca 100gr och sen tappade jag 2st christer fick 3-4stycken  P-Å Södergård fick ett bra hål med 5-6 stycken ganska många andra borrade runt oss men ingen fick nått. Abborrfisket längst upp i viken hade nu några fått bra kanske 1-2kg som bäst men efter en timme var det stendött överallt, så jag gick på en långpromenad till en klunga. som satte mitt ute på området en bra bit utanför land i närheten av där jag hittade mört förra året.
När jag kom dit var fisket dåligt ca 30pers i en klunga och 2-3st fick någon strö fisk så jag tog något gammelhål men bestämde mig för att bege mig längre ner på området jag var nu helt själv på aldeles för stora djup och ytor det känndes rätt menigslös att springa runt och testa gammelhål testade att borra nått nytt men gjorde ont som faan i handen efter ett tag, så jag beslutade mig för att fiska mig i gammelhål tillbaka upp dit vi fick mört i början. Det var nu rätt många som hade lämnat det området. kanske 4-5st som satte kvar men det var nu ca 1timme och 45min kvar.
Jag mötte Magnus Eriksson och Tjäder ifrån Sveg, vi bestämde oss att gå att leta mört tillsammans men ingen av oss fick den närmaste timmen och tjäder gick upp hela vägen dit jag fått mört i början, jag träffade Stefan Gren med son, Robin hade fått en bonus öring och en del abborre och vägde in 1.7kg riktigt bra.( fick all fisk i början. )
Stefan fick en mört när jag gick förbi han, så jag stannade och pratade med han ett tag. det var nu bara ca 40min kvar så jag gjorde ett nytt hål som det tog ca 10 min innan jag också fick en mört men mer var det inte Stefan fick någon till men inge ösfiske.
ca 100m bakom oss blev det en klunga Hans Erlingssons flickvän Anna hade tagit ett gammelhål bredvid Martin och Erik Södergård och började ösa upp mört. erik fick också några stycken när jag kom fram hade Anna kanske 7st och Erik 5-6 st jag tog ett hål ca 7-8m bortanför Erik Södergård. med dryga 20min kvar så började mörten komma i gång.
Jag släpte ner en mormychka och fick riktigt bra snurr på mörten med ett öshål de sista minutrarna så lyckades jag få ihop 26st mörtar som vägde nästan 4kg. med det tog jag hem dagens högsta vikt och en skaplig vinstsumma :)
Erik fick ihop 2.7kg och kom 3a :)
Anna som hittade mörten först kom 5a eller 6a på 2.5kg. Det var Annas andra pimpeltävling och riktigt bra kämpat hoppas du fortsätter :) grattis till riktigt bra fiskat :)
vann totalt över 2 dagar gjorde Christer Eriksson, Brunflofiskarna på dryga 10kg totalt.
hoppas vi syns nästa år :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar