onsdag 21 mars 2012

SM Indv... 2012 Revsundssjön.

Jag åkte upp fredag kväll med några lagkamrater ifrån sveg, för att gå på isen och coacha på lördagens indv tävling. Det hadde snackats mycket innan om hur fisket skulle bli, vi trodde på trökt fiske för att området var så pass litet.
Det pratadesom många förhands favoriter som Erik Andersson Daniel Eriksson och Jesper Dyberg.
Erik andersson och Daniel Eriksson gick sist inn i fållan då var det endast några minuter kvar tills att startskottet skulle smälla av. efter att startskottet smällt fick Danierl sällskap av Jesper Dyberg ute på sjön nu var alla på väg ner till vänster på vänster sida längst ner, där hadde Magnus Eriksson vunnit dm ca 10 år sedan på över 15kg,
Efter en timmer fiskande hadde Tony i Team nordmark hittat lite fisk och snacka om att det var mycket folk som borrade ner han då!!
Men det får man väl räkna med på ett sm tony hamnade på en 12 plats och jag tror att han fick den mesta fisken i det hålet.
Daniel Eriksson vart sedan kvar på den fläck och började gå runt i gammelhål med tafs och skrapa ihop 1kg drygt men ganska snart hadde halva tävlingen gått och nästan ingen hadde fått nå fisk på den del av sjön som skulle vara bäst.
Fisket var extremt trökt och det skulle visa sig att det skulle bli ett riktigt gammelhåls fiske denna dag. 
Efter 3 timmar lessnade jag och då hadde jag precis sagt åt P Å Södergårds att det fanns lite gammelhål inne vid kanten och någon snöfläck där inne han såg rätt uppgiven ut vid det tillfället.
Glad men hadde bara fått tre abborrar när det var drygt en timme kvar, När jag då gick gick Daniel och Per-åke in och började gå gammelhål innvid kanten, Daniel gör här en liten tabben men det var väl slumpen han tar dom innersta hålen och det brukar ju vara dom som är bäst men inte i det här läget Per Åke hadde inge val så han tog det yttre och ett skapligt sådant också dryga 11kg fick han i det hålet på kanske 30min och daniel då inget!!!
När jag och Magnus Eriksson vart upphämtat på fyrhjulingen av Esa Köldegård berättade han att Lief Frank hadde fått ett ös hål också.
Leif slutade på en 4 plats på 7509gr å det är inte fy skam, han hadde dock ganska långt upp till pallen som tur var och inte som jag hadde ifjol typ 100gr...
Slutskottet gick och väl inne vid målfållan snackade jag och Magnus Eriksson med Benka Wallin (Benka skryllan). Han berättade att ingen hadde suttit på det bästa stället enligt han och där skulle det tydligen stå på kö om man hadde borrat...

Vid invägningen står ganska klart att fisket haddevarit trökt men dom som fått fisk hadde fått mycket iform att ett eller kanske två bra hål. Marie Magnusson hadde fått ett bra hål och det räckte till att vinna damklassen på hela 9250gr Marie hadde mer än dubbelt så mycket som den som kom 2a i damklassen hadde. bra gjort!!
Sedan började de rulla in stora påsar Per-åke hadde ju fått Sm:ets värsta fläsk hål han hadde säkerligen fått 11kg i det hålet och Martin Södergård stod och höll tummarna för farsan :) Per Åka vann Herrveteranklassen på 12895gr.
Sedan kom Timo Jumiska en av dagens långspringare och av egen erfarenhet så brukar långspringarna ha fisk på sm, mycket riktigt hadde dom det även nu, De som hadde varit kvar längst bort hadde fått bra fiske sista timmen när det var gammelhålsfiske och folk inte sprang runt för mycket och störde fiske.
Timo med dagens högsta vik på den ind tävlingen på hela 14690gr bra fiskat timo och det var timos första guld. jag vet att han varit 2 någon gång men inte vunnit och nu äntligen vann han , en mycket värdig vinnare. avslutar med en vinnarbild för lördagens ind tävling....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar