måndag 27 februari 2012

Jämtcupen

I fredags åkte jag Magnus Olsen och magnus eriksson upp till jämtcupen som i år gick upp i närheten av Hammerdal.
Första Tävlingen gick på Halasjön, innan tävlingen lyckades jag skrapa fram lite info om hur fisket var och det skulle vara den bästa sjön med vinnarvikt över 10kg på 2timm och 30min.
Jag vart lottad med Hans Erlingsson och Annelie Erlingsson för det är 3mannalagstävling också.
och jag och Hans bestämde oss för att gå upp längst upp åt vänster och fiska i närheten av varandra.
Vi vart ett tiotal personer där uppe och alla började i stort sett innanför ett grund, jag satte mig på utsidan för att komma lite själv.
I tredje hålet fick jag 4st 100grammare och sedan fisk jag fisk i varje hål i 15 hål och efter en timme hadde jag ca 6kg men sen dog fisket helt ut, samtidigt kom Hans Erilingsson ut och vi gick längre ut på sjön imot ett sund för att försöka hitta på lite mer fiske.
efter 4-5 hål hittade vi i en grundkant och hittade även en liten ås mitt i sundet,  i andra hålet fisk Hans några skapliga sen tog det tvärstopp för mig efter att jag lodat djupet, fisken var grymt stor och sen tar det tvärstopp i hålet och när jag tar bort sörjan i hålet ser jag en grotesk abborre som inte går upp i hålet och precis när jag reser mig upp för att ta fram huggkroken släpper fisken. Jag släpper fort ner igen och det hugger i direkt och den känns skaplig, men inte alls som den första och kommer ganska snällt upp i hålet den visar sig väga 1050gr och min första borre över 1kg på pimpel, snacka om att det varit ett spöke för mig.
Vi fiskar på runt omkring men får lite fisk runt hektot, 10min senare kommer Magnus Olsen ut och fisket uppe i viken hadde tydligen dött ut, så vi går yttligare ca 100 m bort och Magnus börjar fläsk dra i ett hål sen nyper det i och han tappar också en gris abboorre, hålet efter nyper det i igen och han ropar att jag ska komma med huggkroken och det visar sig att han får en borre på 1250gr, han hadde kanske 1kg när han kom ut, då är det bara 45min kvar av tävlingen och han fick ihop nästa 6kg och jag fick 10350gr och slutade på en 4:plats. Men nytt pers både för Magnus och mig.


Andra sjön är Greningssjön med start mitt på och jag och hans går rakt över bakom en udde för att det inte blåste så mycket där efter första tävlingen vart man ganska svettig. fisket började skapligt både för Hans och mig men dog ut  efter halva tävlingen, vi fiskade då grunt max en 2 m djupt fisket var annorlunda nu mycket trögare och jag fick ihop 4050gr och det räckte till en nionde plats. vinnarvikt 8kg kan inte namnet på han som vann då.
Totalt efter första dagens fiske i topp 3 såg det ut så här Jimm Bekken ledde på 9p Jag tvåa på 13p och tommy Strengliund 18p tror jag sen var det flera runt 20p.

Söndag och sista tävlingen gick på Föllingesjön, start mitt på sjön. Det skulle visa sig vara den sämsta av dom sjöarna. fisket var trökt och jag och magnus Olsen gick till vänster nästan alla andra gick höger fiskade mellan en stenö och land och gick även ut djupt men fick lite ströfisk här och där och i slutet av tävlingen fick vi ganska bra i gammelhål; jag skrapade ihop 35 abborrar och vägde in 3,5kg och det räckte till en 12plats tror jag för jag slutade på 25p. Magnus olsen som gick med mig vägde in 4,5kg bra fiskat.
 Krister Jakopsson ifrån sveg fiskade bra och vägde in 5,1kg, han hadde placering 21 innan och komm trea nu, så i totalen gick han om mig men Jimm Bekken hadde också fiskat dåligt han vägde bara in 3,2kg. och komm på 13 plats så han vann totalen endå på 22p.
1.Jim Bekken sveg  22p
2.Krister Jakobsson sveg 24p
3.Thomas Larsson sveg 25p
4. Martin Södergård sveg
5. Magnus Eriksson sveg
6.
7.Magnus Olsen sveg
Magnus O komm 2a i lag och Magnus E kom 3 i lag och Jag kom 4 i lag så jämtcupen var jävligt skoj i år hoppas ni är med nästa år och kämpar nu har våren börjat tittat in och pimpeltävlingarna börjar rulla in hoppas vi ses på isarna snart..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar